Huisregels Paulusschool
Bij het horen van de bel loop ik rustig naar binnen.
Ik hang mijn jas aan de kapstok.
Ik zet mijn tas onder de kapstok.
Eten of drinken zet ik in de klas op de daarvoor bestemde plaats.
Ik ga in de klas direct aan het werk.
Eten en drinken doe ik in de klas.
Op het teken van de meester of juf ga ik direct rustig naar buiten.
Ik gebruik de juiste uitgang voor mijn groep.
Ik luister naar elke meester of juf.
Afspraken om allemaal fijn te kunnen spelen:
- Houd rekening met elkaar.
- Zijn er problemen: praat er samen over.
- Kom je er samen niet uit: ga samen naar de meester of juf die buiten loopt en vraag om hulp.
- Je mag spelen op de plaatsen die daar voor zijn, fietsenhokken en bergingen horen daar niet bij. Je mag niet spelen tussen de blauwe hekken bij de peuterspeelzaal bij de uitgang aan de achterzijde.
- Als je moet plassen doe je dat voor je in de pauze naar buiten gaat. Buiten = buiten
- Verpakkingen van traktaties horen binnen in de klas in de prullenbak.Samen spelen wil ook zeggen: denk aan elkaars veiligheid, ook op de speeltoestellen. Trekken, duwen, beuken, dus ruw aan elkaar zitten, hoort op het rugbyveld thuis. Op een speelplaats geeft het pijn en ongelukken.
- Als je wilt voetballen, mag dat in de pauze met de zachte ballen van school (iedere groep heeft een eigen bal) op de achterspeelplaats. Bal over de schutting of het hek is het einde van het ballen, dus hou de bal laag.
- Op de achterspeelplaats staat een tafeltennistafel. Deze mag volgens het rooster gebruikt worden. Je zorgt dan zelf voor batjes (deze kunnen van school gebruikt worden of van thuis meegenomen worden). Elke groep krijgt een eigen pingpongballetje. Ook hier geldt: bal over het hek is het einde van het tafeltennissen.
- Als het sneeuwt is het fijn om daar wat mee te doen. Je mag dan op de plaats waar anders gevoetbald wordt (achterspeelplaats) met sneeuwballen gooien (alle groepen). Op de andere plaatsen kunnen de kinderen die niet van sneeuw houden rustig lopen zonder angst voor ballen. Als het ijsballen worden is het gedaan met de pret en wordt er niet meer gegooid
- Heb je moeite om je aardig te gedragen tegenover andere kinderen dan kun je niet meedoen en zet de meester of juf die buiten loopt je aan de kant. En je weet het: een meester of juf waarschuwt niet meer dan één keer.